vrijwilligerswerk
vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Veel hulporganisaties zijn afhankelijk van vrijwilligers. Dit geld voor zowel mens als dierenorganisaties. Zonder vrijwilligers is het vaak onmogelijk om te bestaan.

Je kan je op allerlei manieren inzetten als vrijwilliger, dit is per organisatie verschillend.
Dit kan een project zijn voor korte maar ook voor lange tijd, denk bv aan collecteren, maar ook organiseren van evenementen, folders neerleggen bij winkels, achter informatiestands staan of kantoor werkzaamheden.
De tijd die je hiervoor (over) hebt kan je vaak zelf aangeven of er wordt in een vacature al vermeld wat ze van je verlangen.
Het allerbelangrijkste is dat je ten 1e het leuk vindt en ten 2e wel duidelijk bij de organisatie aangeeft wat ze van je kunnen verwachten, zeker qua tijdsindeling.
Dan kunnen zij hier weer rekening mee houden hoeveel andere vrijwilligers ze nodig hebben om het werk gedaan te krijgen.
De werkzaamheden kunnen dus heel verschillend en afwisselend zijn. Ook al heb je maar een paar uurtjes de tijd, veel organisaties zijn hier al blij mee. Hieronder vindt je een aantal websites van dierenorganisaties die vaak op zoek zijn naar vrijwilligers.

Wanneer je je vakantie eens op een andere manier wilt doorbrengen kan je ook vrijwilligerswerk doen in het buitenland.
Bij deze apenopvang in Zuid Afrika heb ikzelf meerdere weken gewerkt als vrijwilligster: www.primate-sa.org

Omdat ik zo ontzettend veel vragen krijg over de opvang en de werkzaamheden heb ik hier een aantal belangrijke zaken staan maar wanneer je toch meer informatie wilt mag je me natuurlijk altijd mailen: info@respectvoorleven.nl

Hier kun je nog wat meer foto's bekijken van de apenopvang en een aantal werkzaamheden. Is jouw organisatie ook afhankelijk van vrijwilligers en kan je nog wel een paar extra handen gebruiken, neem dan contact met me op zodat ik een link naar de site kan plaatsen.

Naar boven

© Respect voor Leven  

vrijwilligerswerk dieren,vrijwilligers,vrijwilligster, dierenopvang, dierenorganisaties,Zuid Afrika, collecteren, standwerk,WNF, Greenpeace,Bont voor dieren, Dierenhulp zonder grenzen, Stichting AAP,knaagdierencentrum,egelopvang,asieldieren, vogelopvang,STICHTING 'BOEBIE'S PLEKSKE, runderenopvang